5 tips om goedkoop vakantie vieren op Mallorca

5 tips om goedkoop vakantie vieren op Mallorca

Mallorca is een populaire vakantiebestemming onder toeristen van over de hele wereld. Het eiland heeft prachtige stranden, levendige steden en een bruisend nachtleven. Maar een vakantie op Mallorca kan ook behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om goedkoop vakantie te vieren op dit prachtige eiland. In dit artikel delen we 5 handige tips waarmee je geld kunt besparen tijdens je vakantie op Mallorca.

1. Boek een camping naar Cala Ratjada

Een van de beste manieren om goedkoop vakantie te vieren op Mallorca is door een camping te boeken naar Cala Ratjada. Cala Ratjada is een populaire badplaats aan de oostkust van het eiland en heeft verschillende campings waar je kunt verblijven. Het voordeel van een camping is dat je niet alleen geld bespaart op accommodatie, maar ook op eten en drinken. Op de camping kun je namelijk zelf koken en boodschappen doen in plaats van elke dag uit eten te gaan. Daarnaast is het ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de lokale bevolking te leren kennen.

2. Ga buiten het hoogseizoen

Een andere manier om geld te besparen op je vakantie op Mallorca is door buiten het hoogseizoen te gaan. In het hoogseizoen zijn de prijzen van accommodaties en vluchten namelijk veel hoger. Door buiten het hoogseizoen te gaan, kun je profiteren van lagere prijzen en bovendien genieten van een rustigere vakantie. De maanden mei, juni en september zijn vaak goede periodes om naar Mallorca te gaan. Het weer is nog steeds aangenaam en de prijzen zijn een stuk lager dan in juli en augustus.

3. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Hoewel een huurauto handig kan zijn om het eiland te verkennen, kan het ook behoorlijk duur zijn. Een goedkoper alternatief is om gebruik te maken van het openbaar vervoer op Mallorca. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van bussen die je naar alle populaire bestemmingen brengen. Bovendien zijn de prijzen van het openbaar vervoer op Mallorca relatief laag. Je kunt een T-10 kaart kopen voor 10 ritten, waarmee je voordeliger reist dan wanneer je losse kaartjes koopt.

4. Ga voor lokale restaurants

Het eten en drinken op Mallorca kan behoorlijk prijzig zijn, vooral in toeristische gebieden. Een goede manier om geld te besparen is door lokale restaurants te bezoeken. Deze restaurants zijn vaak goedkoper en bieden authentieke gerechten uit de regio. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zelf te koken op de camping of om je lunch bij een supermarkt te kopen in plaats van in een restaurant te eten. Op deze manier kun je flink besparen op je uitgaven voor eten en drinken tijdens je vakantie op Mallorca.

5. Ontdek de verborgen pareltjes van Mallorca

Mallorca heeft naast de bekende toeristische attracties ook vele verborgen pareltjes die zeker een bezoek waard zijn. Door deze minder bekende plekken te bezoeken, kun je niet alleen de drukte vermijden, maar ook geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan afgelegen baaien, pittoreske dorpjes en prachtige wandelroutes. Je hebt geen dure toegangskaartjes nodig en kunt genieten van de natuur en de lokale cultuur zonder veel geld uit te geven. Met deze 5 tips kun je goedkoop vakantie vieren op Mallorca zonder op de kwaliteit van je vakantie in te leveren. Boek een camping naar Cala Ratjada, vermijd het hoogseizoen, maak gebruik van het openbaar vervoer, ga voor lokale restaurants en ontdek de verborgen pareltjes van het eiland. Op deze manier kun je genieten van een heerlijke vakantie op Mallorca zonder dat je bankrekening eronder lijdt. Camping boeken naar Cala Ratjada? Dat is een slimme keuze, dit doe je natuurlijk gewoon online!