5 tips als je geld wilt besparen op je reis naar Peru

5 tips als je geld wilt besparen op je reis naar Peru

Peru is een geweldige bestemming met een rijke cultuur, prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden zoals Machu Picchu. Het enige wat je soms kan weerhouden om naar Peru te reizen, is het kostenplaatje. Maar met een beetje planning en slimme keuzes kun je geld besparen op je reis naar dit indrukwekkende land. In dit artikel geef ik je vijf handige tips om je reis naar Peru betaalbaar te houden.

Boek vroeg

Een van de beste manieren om geld te besparen op je reis naar Peru is door vroeg te boeken. FlightsPeru.nl biedt vaak vroegboekkortingen aan, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je vliegtickets. Daarnaast is het ook verstandig om vroeg te beginnen met het boeken van accommodaties in Peru. Op sites zoals Booking.com kun je vaak goede deals vinden als je ruim van tevoren boekt. Door op tijd te boeken, vermijd je ook het risico dat de prijzen stijgen naarmate de vraag toeneemt.

Kies voor lokale gerechten

Eten kan een groot deel van je reisbudget opeten, maar in Peru kun je op verschillende manieren geld besparen op maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor lokale eettentjes in plaats van luxe restaurants. Hier kun je genieten van traditionele Peruaanse gerechten tegen een veel lagere prijs. Daarnaast kun je ook zelf inkopen doen bij lokale markten en je eigen maaltijden bereiden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar krijg je ook een kijkje in de Peruaanse cultuur.

Reis met het openbaar vervoer

Hoewel het verleidelijk kan zijn om tijdens je reis door Peru gebruik te maken van privévervoer, is dit vaak een stuk duurder. Het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, is een veel voordeligere optie. Peru heeft een goed ontwikkeld busnetwerk dat je naar verschillende bestemmingen kan brengen. Bovendien biedt het reizen met het openbaar vervoer je ook de mogelijkheid om meer van het landschap en de lokale cultuur te ervaren.

Vermijd de drukke reisperiodes

Als je geld wilt besparen op je reis naar Peru, is het slim om de drukke reisperiodes te vermijden. Tijdens grote feestdagen en vakanties stijgen de prijzen van accommodaties, vliegtickets en excursies vaak aanzienlijk. Door je reis te plannen buiten deze periodes, kun je profiteren van lagere prijzen. Bovendien is het ook prettiger om de populaire bezienswaardigheden in Peru te bezoeken als het wat minder druk is.

Maak gebruik van kortingspassen

Ten slotte is het handig om gebruik te maken van kortingspassen tijdens je verblijf in Peru. Met de Cusco Tourist Ticket bijvoorbeeld, krijg je toegang tot verschillende bezienswaardigheden in Cusco en de Heilige Vallei, zoals de beroemde ruïnes van Sacsayhuaman. Deze passen kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan losse entreetickets. Daarnaast bieden veel reisorganisaties ook kortingen aan voor groepen, studenten of jongeren. Het is de moeite waard om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor een van deze kortingen.

Met deze vijf tips kun je geld besparen op je reis naar Peru, zodat je meer kunt genieten van de prachtige bezienswaardigheden en ervaringen die het land te bieden heeft. Of je nu de adembenemende Machu Picchu wilt bezoeken of wilt wandelen door de kleurrijke straten van Lima, een beetje extra planning kan ervoor zorgen dat je reis binnen je budget blijft. Dus boek vroeg, kies voor lokaal eten, reis met het openbaar vervoer, vermijd de drukke reisperiodes en maak gebruik van kortingspassen. Zo haal je het maximale uit je reis naar Peru, zonder de bank te breken.

Meer informatie over reizen naar Peru en het bezoeken van Machu Picchu kun je vinden op de website van Machupicchu.nl.