Gratis fun op Schiphol als je moet wachten? Ga vliegtuigen spotten!

Gratis fun op Schiphol als je moet wachten? Ga vliegtuigen spotten!

Of je nu op vakantie gaat, op zakenreis bent of iemand gaat ophalen: wachten op Schiphol kan soms best lang duren. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jezelf te vermaken en de tijd te doden. Een van de leukste en gratis activiteiten op Schiphol is 'vliegtuigen spotten'. Pak een stoeltje bij het panoramaterras, neem je verrekijker mee en geniet van het spectaculaire uitzicht op het vliegveld. In dit artikel zal ik je meer vertellen over deze leuke en ontspannende bezigheid.

Geen vertrektijd te missen

Het panoramaterras is de ideale plek om vliegtuigen te spotten op Schiphol. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht op de start- en landingsbaan. Je kunt zien hoe vliegtuigen opstijgen, landen en taxiën over het vliegveld. Het is een geweldige manier om de drukte en bedrijvigheid op Schiphol van dichtbij te ervaren. Bovendien hoef je geen enkele vertrektijd te missen, want je kunt de vliegtuigen duidelijk zien opstijgen en weg vliegen in de verte.

Neem je verrekijker mee

Om optimaal van het vliegtuigspotten te genieten, raad ik aan om een verrekijker mee te nemen. Met een verrekijker kun je de vliegtuigen nog beter bekijken en details zien die je met het blote oog misschien mist. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren en logo's van de verschillende luchtvaartmaatschappijen herkennen en zelfs de registratienummers van de vliegtuigen lezen.

Gratis toegang

Het panoramaterras is gratis toegankelijk voor iedereen, dus ook als je geen vlucht hebt kun je hier genieten van het spektakel. Het terras is overdekt en voorzien van comfortabele stoeltjes, zodat je ook bij slecht weer en in de winter van het uitzicht kunt genieten. Er is zelfs een café waar je iets kunt eten of drinken terwijl je naar de vliegtuigen kijkt.

Leer meer over vliegtuigen

Naast het panoramaterras zijn er op Schiphol ook verschillende informatiepunten en displays waar je meer kunt leren over vliegtuigen. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een vliegtuig van binnen uitziet en hoe het werkt. Ook kun je informatie vinden over de verschillende soorten vliegtuigen en luchtvaartmaatschappijen. Deze educatieve elementen kunnen je vliegtuigspotten ervaring nog interessanter maken.

Bezoek het panoramaterras op Schiphol

Dus de volgende keer dat je op Schiphol moet wachten, ga dan naar het panoramaterras en geniet van het vliegtuigspotten. Het is een leuke en gratis activiteit die je de tijd doet vergeten en je laat genieten van het prachtige uitzicht op de luchthaven. Neem een stoel, je verrekijker en wat snacks mee en maak het jezelf gemakkelijk terwijl je naar de vliegtuigen kijkt. Een betere manier om te wachten is er bijna niet. Vertrektijd van een vliegtuig precies weten? Dat kun je online checken, gewoon vanaf je smartphone!