Geld verdienen met crypto? Ga handelen op een crypto exchange!

Geld verdienen met crypto? Ga handelen op een crypto exchange!

In de wereld van cryptocurrencies spelen crypto exchanges een belangrijke rol. Deze platforms worden gebruikt voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale valuta's, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele anderen. Misschien overweeg jij ook om gebruik te maken van een crypto exchange, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? In dit blog, kun je meer te weten komen over wat een crypto exchange precies is, welke verschillende exchanges er zijn en hoe deze zich van elkaar onderscheiden.

Wat is een crypto exchange?

Een crypto exchange is een online platform waar je digitale valuta's kunt kopen, verkopen en verhandelen. Het is als het ware een marktplaats voor cryptocurrencies waar vraag en aanbod samenkomen. Op een crypto exchange kun je tegen een bepaalde koers je euro's of andere valuta omruilen voor bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Ook kunnen gebruikers onderling transacties doen, waardoor er een actieve handel ontstaat. 

Verschillende crypto exchanges

Er zijn vele verschillende crypto exchanges op de markt, elk met hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Hieronder bespreken we er drie: Finst, Kraken en Bitvavo.  

Finst

Finst is een relatief nieuwe exchange die zich richt op het verhandelen van stablecoins, dit zijn cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan een fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Dit zorgt voor stabiliteit in prijs, wat aantrekkelijk kan zijn voor handelaren. Finst onderscheidt zich van andere exchanges doordat zij volledig gedecentraliseerd zijn, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de transacties verwerkt. Finst vs Bitvavo? Lees online meer over de overeenkomsten en de verschillen tussen deze twee exchanges!

Kraken

Dit is een van de eerste en langst bestaande crypto exchanges, ook is het de grootste. Kraken biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, waaronder ook wat minder bekende altcoins. Een ander voordeel van Kraken is dat zij ook zogenaamde "margin trading" aanbieden, wat betekent dat je met geleend geld kunt handelen en zo potentieel hogere winsten kunt behalen. Daarnaast staat Kraken bekend om hun hoge mate van veiligheid, waarbij ze gebruik maken van verschillende beveiligingstechnieken om de crypto assets van hun gebruikers te beschermen. 

Bitvavo

Dit is een Nederlands platform en staat bekend als een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige crypto exchange. Het biedt een breed aanbod aan cryptocurrencies aan en hanteert lage transactiekosten. Daarnaast biedt Bitvavo stortingen en uitbetalingen in euro's aan, wat het makkelijk maakt voor beginners om in te stappen in de wereld van cryptocurrency.